+420 775 655 627

PIM - správa produktových dat

Snižte chaos a zjednodušte svou práci s PIM

  • centralizované a snadné řízení vašich produktových informací
Zapomeňte na zmatené tabulky a nekonzistentní data.
Získejte:

  • kompletní přehled o produktech
  • správnou kategorizaci
  • přehled o varianách a další
Ověřeno našimi 200+ uživateli

Co je PIM?

Produktové informace hrají zásadní roli v dnešním konkurenčním prostředí. Pro mnoho společností je správa těchto informací kritickým faktorem pro úspěch. A právě zde přichází na scénu PIM systém.

PIM, neboli Product Information Management, je nástroj, který pomáhá organizacím spravovat a distribuovat produktová data efektivněji než kdy dříve.

PIM

Definice PIM

PIM software (Product Information Management) je specializovaný systém navržený pro centralizaci a optimalizaci správy produktových informací. Pomocí PIM systému mohou firmy uchovávat, spravovat a distribuovat veškeré produktové informace z jednoho místa.

Tento centralizovaný přístup zajišťuje, že všechny relevantní údaje jsou aktuální, přesné a snadno dostupné pro všechny zainteresované strany.

Funkce a vlastnosti PIM systému

Všechny produktové informace jsou uloženy na jednom místě, což usnadňuje jejich správu a aktualizaci.

PIM software zahrnuje nástroje pro kontrolu kvality dat, jako je validace, čištění dat a automatizace procesů.

PIM systém lze snadno integrovat s dalšími podnikovými systémy, jako jsou ERP a CRM, což zajišťuje plynulý tok informací mezi různými částmi organizace.

PIM software umožňuje distribuci produktových informací napříč různými prodejními kanály, včetně e-commerce platforem, tištěných katalogů a mobilních aplikací.

PIM systém nabízí možnost nastavení různých úrovní přístupu a bezpečnostních opatření, aby byla data chráněna před neoprávněným přístupem.

produkty

Výhody implementace PIM systému

Implementace PIM systému přináší řadu výhod, které mohou výrazně zlepšit efektivitu a kvalitu správy produktových informací:

PIM software umožňuje centralizovat veškeré produktové informace, což usnadňuje jejich správu a snižuje riziko chyb způsobených duplicitními nebo neaktuálními údaji.

Díky PIM systému je možné snadno identifikovat a opravit chyby v produktových informacích, což vede k vyšší přesnosti a důvěryhodnosti dat.

Automatizace mnoha procesů spojených s správou produktových informací umožňuje zaměstnancům věnovat více času strategickým úkolům namísto rutinních činností.

PIM software usnadňuje sdílení informací mezi různými odděleními a externími partnery, což zlepšuje spolupráci a koordinaci napříč organizací.

S PIM systémem mohou firmy rychleji a efektivněji uvádět nové produkty na trh, protože mají přístup ke všem potřebným informacím na jednom místě.

Specifické funkce PIM systému

PIM systém zahrnuje několik specifických funkcí, které z něj činí nepostradatelný nástroj pro moderní podniky:

Umožňuje efektivní třídění produktů do kategorií a podkategorií, což zjednodušuje jejich vyhledávání a správu.

PIM software podporuje přidávání multimediálních souborů, jako jsou obrázky, videa a dokumenty, čímž obohacuje produktové informace a zlepšuje prezentaci produktů.

Umožňuje správu produktových informací v různých jazycích a regionech, což je klíčové pro globální podniky.

PIM systém umožňuje správu různých variant produktů, jako jsou barvy, velikosti a další specifikace.

produkt

Praktické využití PIM systému

PIM systém nachází uplatnění v mnoha odvětvích, od maloobchodu a e-commerce až po výrobu a distribuci. Zde jsou některé konkrétní příklady:

Online obchody mohou pomocí PIM systému efektivně spravovat rozsáhlé katalogy produktů a zajistit, že zákazníci vždy naleznou aktuální a přesné informace o produktech. Navíc mohou snadno spravovat multimediální obsah, jako jsou obrázky a videa, což zlepšuje zákaznickou zkušenost.

Výrobní firmy mohou využít PIM software k centralizaci technických specifikací, návodů a dalších důležitých informací o produktech. To umožňuje snadnější správu složitých produktových dat a zajišťuje, že všechny oddělení mají přístup k nejnovějším informacím.

PIM systém pomáhá maloobchodníkům udržovat konzistentní informace o produktech napříč všemi prodejními kanály, od kamenných obchodů po online platformy. Díky tomu mohou zákazníci vždy spoléhat na přesné a aktuální informace bez ohledu na to, kde nakupují.

Distributorům PIM systém umožňuje efektivně spravovat produktové informace od různých dodavatelů a zajišťovat, že všechny údaje jsou harmonizované a snadno dostupné pro jejich klienty.

Závěr

PIM systém je mocným nástrojem, který může zásadně zlepšit správu produktových informací ve vaší firmě. Implementace PIM softwaru vám umožní centralizovat data, zlepšit jejich kvalitu, zvýšit efektivitu a podpořit lepší spolupráci napříč organizací.

Případové studie a další informace

Chcete dostávat novinky ze světa firemních systémů, technických zajímavostí a dat? Napište nám svůj e-mail a my Vám budeme posílat newsletter.

Přidejte se na webinář!

Jak ušetřit na Vašem IT, automatizovat a zároveň zefektivnit všechny procesy ve společnosti.